Jó recept
Jó receptel jó a nap!

MENÜ

 

Itt torta recepteket olvashattok.

 

Citromos-mandulás torta:

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 250 g lágy vaj margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 200 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g darált mandula
  • 1 citrom leve


Krémhez:

  • 50 g mandula (apróra vágva)
  • 1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
  • 375 ml tej
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
  • 200 g lágy vaj vagy margarin
  • 50 ml citromlé


Ezenkívül:

  • 100 ml mandulalikőr (Amaretto)
  • 50 g darált mandula
  • 20-25 g kakaópor (cukrozatlan)

 

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

 

Elkészítés:

A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, az aromákat, a reszelt citromhéjat, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig keverve a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral és a mandulával elkeverjük, hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, majd az egészet a vajas-tojásos masszához adjuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc

A megsült süteményt 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát vízszintesen három egyenlő részre vágjuk. 
A krémhez az apróra vágott mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 375 ml tej, a cukor, és az aroma hozzáadásával elkészítjük. A pirított mandulát hozzákeverjük, majd hideg vízbe állítva, gyakori átkeverés közben kihűtjük.
A vajat a citromlével habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, a mandulalikőr felével meglocsoljuk, a krém harmad részét a tortalap tetején elsimítjuk, majd ráhelyezzük a középső tortalapot, és a műveletet megismételjük. Végül a felső tortalapot a krémre helyezzük, és a maradék krémmel a torta tetejét egyenletesen beborítjuk.
A tortát a mandulával egyenletesen meghintjük, tetejét a kakaóporral és egy sablon segítségével tetszés szerint díszítjük.

 

 

 

Dobostorta:

 

 

Hozzávalók:
A tepsihez (40x30 cm):

  • Sütőforma (28 cm átmérőjű)
  • 6 lap sütőpapír (kb. 40x30 cm)


Töltelék:

  • 150 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 100 ml víz
  • 250 g lágyvaj vagy margarin
  • 50 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál rum


Tészta:

  • 10 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 50 g cukor
  • 10 tojássárgája (közepes méretű)
  • 250 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Egy kevés reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál víz

  • 1 evőkanál citromlé
  • 200 g liszt


Karamell máz:

  • 200 g cukor
  • 1 evőkanál citromlé

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A cukrot és a vanillincukrot vízbe tesszük, felforraljuk, és a kb. két percig főzzük. A margarint és az átszitált kakaót keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel jól elkeverjük, a cukorszirupot lassanként hozzáöntjük. Utoljára a rumot adjuk hozzá, és a krémet (amely még folyékony) a hűtőszekrénybe helyezzük 2-3 órára, amíg kenhetővé válik.
Eközben a hat sütőpapír mindegyikére egy-egy 28 cm sugarú kört rajzolunk a sütőforma segítségével. A sütőt előmelegítjük.
A tojásfehérjét 50 g cukorral egy nagy keverőedényben keményre felverjük. A tojássárgáját egy nagy keverőedényben 1 percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. A 250 g cukrot, a vanillincukrot és a citromhéjat összekeverjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd az egészet még egy percig verjük. Végül a vizet és a citromlevet is hozzáadjuk. A tojásfehérje habot a tojássárgája-masszához adjuk, a lisztet rászitáljuk, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. Sütőpapíronként 7-7 evőkanál tésztát a körforma közepére teszünk, ezt egyenletesen elsimítjuk. A sütőpapírt óvatosan tepsibe tesszük, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A megsült tortalapokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, a sütőpapírokat csak ezután vesszük le óvatosan. Az első tortalap tetejét vékonyan, kb. egy evőkanál krémmel megkenjük, majd rátesszük a következő lapot, és így tovább, de az utolsó lapot nem. A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát.
Legvégül a cukrot a citromlével egy kis edényben, közepes lángon, kevergetés mellett melegítjük, amíg az nem karamellizálódik. A karamellt ráöntjük a legfelső tortalapra, és amíg meleg, addig 16 egyforma szeletre vágjuk egy étolajba mártott pengéjű késsel. Ezután a legfelső lapot visszahelyezzük a tortára.

 

 

Csupa csokis torta:

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 120 g porcukor
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
  • 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
  • 150 g búzaliszt
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g darált mandula


Ezenkívül:

  • 100 ml kakaóital
  • 1 evőkanál rum


Krémhez:

  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
  • 1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
  • 2 evőkanál rum
  • 400 ml hideg habtejszín


Díszítéshez:

  • Pirított szeletelt mandula
  • Kevés kakaópor (cukrozatlan)

 

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot jól habosra verjük. Majd fokozatosan hozzáadjuk az aromát és a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztott tortabevonót. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Végül hozzákeverjük a darált mandulát. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük. A kakaót a rummal elkeverjük, és a tésztát meglocsoljuk. 
A krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett kemény habbá verjük. A tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztott tortabevonót a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz keverjük. A tejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a tojáshabhoz forgatjuk. A krém felét a tortalapon elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és enyhén megnyomjuk. A maradék krémet a torta tetején és oldalán elsimítjuk. Kakaóporral és pirított mandulaszeletekkel meghintve tálaljuk.

 

 

Karácsonyi csillag torta:

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 1 csipet só
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 125 g porcukor
  • 2 teáskanál karácsonyi fűszerkeverék
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 tojássárgája (közepes méretű)
  • 3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
  • 80 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
  • 1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor


Töltelékhez:

  • 385 g meggybefőtt
  • 200 ml meggylé
  • 1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál karácsonyi fűszerkeverék


Mogyorós krémhez:

  • 100 g mogyorókrém
  • 400 g hideg habtejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
  • Tojáslikőrös krémhez:
  • 1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
  • 150 ml hideg tej
  • 100 ml tojáslikőr

 

Előkészítés:

A meggyet jól lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A gyümölcsöt apróra vágjuk. A kapcsos sütőforma alját (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót, és kemény habbá verjük. A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a fűszerkeveréket. A tojást fél percig a legmagasabb fokozaton a masszához keverjük. A tojássárgáját a rum aromával elkeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk. A lisztet a pudingporral és a sütőporral elkeverjük, és két adagban a masszához szitáljuk. A felvert tojáshabot óvatosan a tésztához forgatjuk.
Majd a tésztát a sütőformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt arany barnára sütjük. 

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt a sütőpapírt eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőkeretet megtisztítjuk, és a sütemény köré helyezzük.
A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml meggylé hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a meggydarabokat és a fűszerkeveréket, majd hagyjuk kicsit hűlni. A meggyes zselét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy a torta szélét 2 cm szélességben szabadon hagyjuk.
A mogyorós krémhez a tejszínt a vanillincukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd a mogyorókrémhez forgatjuk. A tejszínes mogyorókrémet a tortalapon egyenletesen elosztjuk. 
A tojáslikőrös krémhez az Arankát a tej és tojáslikőr keverékével kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. A krémmel a torta tetejét ízlés szerint díszítjük. Tálalás előtt a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

 

 

Hógolyó torta:

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 100 g lágy margarin
  • 50 ml víz


Töltelékhez:

  • 5 evőkanál barack- vagy narancslekvár


Krémhez:

  • 200 ml hideg habtejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • 200 g mascarpone


Díszítéshez:

  • 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

 

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A süteményt a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a tésztát a kapcsos formába töltjük, tetejét a dobozban lévő csokoládéval megszórjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, alját tortatálra helyezzük. A lapot a lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük.
A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral, majd a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk. 
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk szilárdulni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk, majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.

Tipp:

Az egyben sütött tésztát úgy szeljük egyenlő vastagságú tortalapokra, hogy cérnát tekerünk a tészta köré, és határozott mozdulattal összehúzzuk azt.

 

 

Sütőtök torta:

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 150 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 3 evőkanál víz
  • 80 g lágy vaj vagy margarin


Feltéthez:

  • 600-750 g sütőtök
  • 50 g barnacukor
  • 50 g durvára darált mogyoró


Ezenkívül:

  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál durvára darált mogyoró

 

Előkészítés:

2 evőkanál barnacukrot a 2 evőkanál darált mogyoróval elkeverjük.
A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, a mogyorós keverékkel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Az összemorzsolt tésztát egy enyhén lisztezett konyhalapon jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A sütőtököt elfelezzük, magját eltávolítjuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A sütőtök húsát a cukorral és a darált mogyoróval elkeverjük, majd az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon körlappá nyújtjuk, és a tésztát a sütőtökös rétegre fektetjük, egy villával megszurkáljuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült süteményt a sütőformában hűlni hagyjuk, majd egy tortatálra fordítjuk.

 

 

Egyelőre enyi lenne , de még folytatom.

(Forrás:www.oetker.hu)


 

Hírek

  • Karácsonyi receptek!
    2011-12-10 13:13:33

    Ha érdekel titeket karácsonyi receptek akkor nézzetek meg egy weblapot.

    http://suliujsagws.freewb.hu/gasztronomia

  • Sütik beküldése
    2011-11-28 13:23:19

    Akinek van jó recepte az nyugodtan beküldheti a schmkrisz@freemail.hu-ra.

Szavazás

Jok a receptek?
Igen
Nem
Nem probáltam
Biztos
Elmegy
Asztali nézet